gostilnica

Mrežar gostilnica, kavarnica in hostel se nahaja v Šentvidu - Ljubljane na Prušnikovi ulici 104, zraven zdravstvenega doma. Poleg se nahaja tudi Šentviška gimnazija in OŠ Šentvid, Ljudski dom, glasbena šola, športna dvorana Šentviška cerkev,... Gre za zelo znano slovensko tradicionalno gostilno, ki je bila zgrajena leta 1927 in od tega leta naprej slovi kot ena izmed najboljših gostiln v Ljubljani. Gostilna Mrežar je bila že od nekdaj poznana po tradicionalnih slovenskih jedeh, zdaj pa smo k temu dodali še pizze in mesne jedi, ki jih pripravimo ter pečemo izključno na pravem oglju.

Ponudba jedi, vsakodnevnih malic in kosil, temelji na sveži in sproti pripravljeni hrani. Sami pečemo kruh ter izdelujemo slastne tortice ter ostale slaščice. Jedilnik temelji na sveži domači hrani prav tako pa se spogledujemo z mediteransko kuhinjo. Tako vam po prednaročilu nudimo morske jedi in sicer od hobotnice "izpod peke" z mediteranskih krompirčkom ali lignjev pripravljenih na več različnih načinov do raznih divjih rib (orada, zobatec...). Za ljubitelje pristne domače kuhinje pa seveda sprejemamo tudi rezervacije za zaključene družbe. Ponudba malic in kosil se menja vsak dan in seveda tudi glede na letne čase, saj gledamo, da kupujemo najboljše in najbolj sveže sestavine, ki se trenutno dajo dobiti. Ponudba vin temelji na slovenskih vinih, predvsem ekološke pridelave, odprtih in buteljčnih ( zelo priznan cviček- Vinska klet Frelih,...).

Prijazno pozornost posveča vsem gostom. Tistim, ki pridejo na malico ali kosilo, kot tistim, ki želijo uživati v hrani po lastni izbiri. In tistim, ki želijo prestižni užitek ob slavnostnem dogodku. Gosti lahko zaključene skupine do 150 ljudi.

Ocenjujemo da so naše prednosti: prijeten ambient, dobra domača hrana in prijazna postrežba!

Vabljeni !

© Gostilna Mrežar 2022